top of page
  • Taikuri Aaro Sorva

Taikuri Aaro Porissa päiväkodissa

Minulla oli ilo esiintyä taikurina Porissa eräässä päiväkodissa, ja voin sanoa, että se oli upea elämys myös itse taikurille eli minulle. Päiväkodissa oli paljon innokkaita ja uteliaita lapsia, joten päätin pitää kaksi taikashow'ta, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan taianomaisesta aamupäivästä. Molempien esitysten jälkeen tarjosin lapsille myös ilmapallohahmoja, jotka olivat valtava hitti.


Ensimmäinen taikashow

Ensimmäinen esitys alkoi klassisella pallotempulla, joka sai lapset haltioihinsa. Näytin, kuinka suustani ilmestyi palloja yksi toisensa jälkeen. Tämä temppu aiheutti suurta ihmetystä ja iloa lasten kasvoilla. He eivät voineet käsittää, mistä pallot tulivat, ja heidän reaktiot olivat mielettömät. Pienet kädet taputtivat innokkaasti ja naurua riitti.


Ohjelmassa oli myös saippuakuplatemppu. Puhalsin saippuakuplia, ja kun kuplat leijailivat ilmassa, nappasin ne maagisesti sormien väliin. Lapsille annettiin mahdollisuus kokeilla samaa, mutta hekin huomasivat, että saippuakuplien nappaaminen ei ollutkaan niin helppoa kuin miltä se näytti. Kuplat poksahtelivat heidän käsissään, mutta se ei vähentänyt heidän intoaan yrittää uudelleen ja uudelleen.Toinen Taikashow

Toisessa esityksessä päätin lisätä hieman jännitystä sormustempulla. Lainasin yhden opettajan sormuksen, mutta sormus katosi, mutta sain sen maagisesti ilmestymään rasiaan. Lasten silmät suurenivat hämmästyksestä, ja heidän ilmeensä kertoivat enemmän kuin tuhat sanaa. He olivat täysin lumoutuneita näkemästään.


Yksi esityksen kohokohdista oli rubiikin kuutiotemppu. Tämä temppu ei ainoastaan hämmästyttänyt vanhempia lapsia, vaan myös pienimmät katsojat olivat täysin mukana. Näytin, kuinka kuutio sekoitettiin ja sitten maagisesti ratkaistiin sekunneissa. Lasten reaktiot olivat sydäntälämmittäviä – he hurrasivat ja taputtivat innokkaasti, ja jotkut yrittivät jopa itse ratkaista kuutiota esityksen jälkeen.


Ilmapallohahmot loppuhuipennuksena

Kummankin esityksen jälkeen lapset saivat ilmapallohahmoja. Tämä oli erityisen suosittua, ja lapset saivat oman ilmapallokoiran. Osaan tehdä erilaisia ilmapallofiguureja yksinkertaisista koirista monimutkaisempiin kukkiin ja miekkoihin, mutta tällä kertaa tein kaikille ilmapallokoirat, jottei jonottamiseen mene liikaa aikaa. Ilmapallokoirat olin tehnyt valmiiksi, joten ne oli helppo jakaa esityksen jälkeen ja lasten riemu oli käsin kosketeltavaa.


Kokonaisuutena keikka päiväkodissa oli uskomattoman palkitseva kokemus. Lasten vilpitön ilo ja heidän spontaanit reaktionsa tekivät päivästä erityisen. Tämä esiintyminen muistutti minua jälleen kerran siitä, miksi rakastan taikuutta: se antaa mahdollisuuden tuoda iloa ja ihmetystä kaikenikäisille. Kiitos Pori ja kiitos ihanat lapset, että teitte päivästä ikimuistoisen!
Loppusanat

Taikuuden maailma on täynnä ihmeitä ja yllätyksiä, ja on aina ilo jakaa tämä maailma uusien yleisöjen kanssa. Toivon, että nämä pienet taikurit, jotka yrittivät napata saippuakuplia tai ihmettelivät rubiikin kuutiota, muistavat tämän päivän pitkään ja ehkä jopa innostuvat itse tutkimaan taikuuden saloja. Seuraavaa kertaa odotellessa – taianomaisia hetkiä kaikille!

Comments


bottom of page