top of page
  • Taikuri Aaro Sorva

Taikuri, joka osaa temput silmät kiinni

Taikuutta ja hikeä: Erikoislaatuinen esiintyminen liiterissä kuumana kesäiltana

Kyseessä oli keikka, joka ei varmasti unohdu hetkeen. Kun saavuin esiintymispaikalle, huomasin heti, että ainakin esiintymislava on hyvin valaistu, sillä ilta-aurinko paistoi kirkkaasti ja suoraan liiterin ovesta sisään, luoden melkeinpä spottivalon, joka häikäisi silmäni. Tällaisissa olosuhteissa yleisön näkeminen oli lähes mahdotonta, mutta taikurin täytyy pystyä sopeutumaan kaikenlaisiin tilanteisiin. Vastaavan paahtuneen olotilan olen kokenut maskottiasun sisällä, kun esiinnyin kerran keskipäivällä rekkalavalla, joka oli tehty alumiinista.


Photo by Nathan Dumlao on Unsplash


Hikikarpaloita ja antiperspiranttia

Olen aina ollut taipuvainen liikahikoiluun, joten olin valmistautunut huolellisesti. Vuorasin kainaloni ja kasvoni apteekin Triple Dry 72 -aktiivihiiliantiperspirantilla. Olin luottavainen, että tämä pitäisi minut kuivana ja raikkaana koko esityksen ajan, mutta aurinko ja liiterin lämpötila yllättivät minut.

Esityksen aikana joku päätti avata liiterin ovet entistä enemmän, päästäen sisään lisää kirkasta auringonvaloa ja lämpöä. Hiki alkoi valua otsaltani ja samalla antiperspirantti valui silmiini, mikä aiheutti voimakasta kirvelyä. Tilanne oli niin paha, että jouduin pitämään silmiäni kiinni osan esityksestä.


Silmissäni oli tällöin otsahien lisäksi; aluminum zirconium tetrachlorohydrex GLY, glycerin, PPG-15 stearyl ether, steareth-2, cyclopentasiloxane, steareth-21, cyclohexasiloxane, aluminum, sesquichlorohydrate, aluminum chlorohydrate, cetearyl alcohol, parfum, caprylyl glycol, allantoin, phenoxyethanol, chlorphenesin, alpha-isomethyl ionone, benzyl benzoate, citronellol, limonene, linalool, eugenol, coumarin.


Ammattitaito koetuksella

Tämä oli todellinen testi taikurin ammattitaidolle. Silmät kiinni temppujen suorittaminen ei ole ihanteellista, mutta olen harjoitellut esityksiäni niin paljon, että pystyin suoriutumaan niistä jopa tällaisissa olosuhteissa. Temppujen välissä sain onneksi hetken aikaa raottaa silmiäni ja pyyhkiä ylimääräiset hikikyyneleet pois.


Tämä kokemus muistutti minua lavatansseissa, jossa koin vastaavanlaisen tilanteen. Silloin tanssilavan kuumuus ja tanssin syke sai otsani valumaan, jolloin hiki kirveli silmissäni, aivan kuten tällä liiterikeikalla. Näiden kokemusten kautta olen oppinut paljon siitä, kuinka tärkeää on olla valmistautunut kaikenlaisiin olosuhteisiin ja kuinka tärkeää on hallita oma esityssetti täydellisesti.


Show must go on

Vaikka olosuhteet olivat haastavat, yleisö ei ollut tietoinen vaikeuksistani. He nauttivat esityksestä ja antoivat lämpimät aplodit jokaisen tempun jälkeen. Tämä oli minulle suuri helpotus ja osoitus siitä, että taikurin on kyettävä pitämään esitys kasassa riippumatta olosuhteista.


Tästä keikasta opin, että valmistautuminen on avainasemassa, mutta joskus olosuhteet voivat olla täysin ennakoimattomia. Tärkeintä on pysyä rauhallisena ja jatkaa esitystä parhaalla mahdollisella tavalla. Myös apteekin antiperspiranttien toimivuutta on hyvä testata erilaisissa olosuhteissa (vaikkapa lavatansseissa) ennen tärkeitä keikkoja, mutta toisaalta tuossa kuumuudessa dödö pettää aina.Joskus myös ruusuilla tanssimista

Tänään tuli todistettua, että taikuuden maailma ei ole pelkästään illuusioita ja temppuja, vaan myös kykyä sopeutua ja improvisoida haastavissa tilanteissa. Vaikka hiki virtasi ja aurinko häikäisi, esitys sujui hyvin ja yleisö oli tyytyväinen. Tämä kokemus vahvisti uskoani omaan ammattitaitooni ja siihen, että pystyn selviytymään vaikeistakin tilanteista. Loppuillasta huomasin, että silmät olivat todella punaiset ja silmieni ulkokerros oli lähtenyt jotenkin irtoamaan. Näillä kokemuksilla eteenpäin ja valmiina kohtaamaan seuraavat haasteet.

Comments


bottom of page